Al meer dan 45 jaar toonaangevend op het gebied van gietijzeren ramen en voordeurroosters

Het begon als hobby, het verzamelen van gietijzeren ramen. Gerard Gersjes heeft dan inmiddels een groot aantal antieke gietijzeren ramen verzameld en besluit zich toe te leggen op de productie en verkoop van diverse modellen. Later zal hij het assortiment gaan uitbreiden met gietijzeren levensbomen, voordeurpanelen, muurankers en ventilatieroosters.

De geschiedenis van Gersjes Gietijzeren Ramen BV

In 1975 vestigt Gerard Gersjes zich aan de Berkdijk 13a te Sint Michielsgestel met het bedrijf GERSJES GIETIJZEREN RAMEN BV.

De bloeitijd in Nederland van de fabricage van gietijzeren producten ligt in de tweede helft van de 19 eeuw. Er zijn dan veel ijzergieterijen in Nederland die talrijke producten maken. Deze gieterijen zijn nu grotendeels verdwenen; er kwamen nieuwe materialen, zoals aluminium en kunststof, die de productie van gietijzeren producten voor een deel gingen vervangen.

Maar het gebruik van authentieke materialen en modellen heeft zijn weg terug gevonden! Onze gietijzeren producten zijn een geliefd product bij restauratie, renovatie, bij het bouwen in de stijl van de jaren dertig maar ook in onze hedendaagse bouwstijl. Ons assortiment in gietijzeren ramen is groot en onze collectie voordeurpanelen groeit nog steeds. Het weerbestendig maken van gietijzer gebeurt door middel van schoperen: handmatig wordt een thermische zinklaag aangebracht. De grondverf, die daarna aangebracht wordt, zorgt ervoor dat u het gietijzer zelf kunt aflakken in de door u gewenste kleur.

Onze professionals vol passie voor het vak

Ons team van professionals staat graag voor u klaar om met u mee te denken en u het beste advies te geven. Vakmanschap en kwaliteit staat bij ons voorop! Wij gaan graag voor u aan de slag.

Gerard Gersjes - Jolanda van de Ven - Jacqueline Gersjes - Geertje Gersjes

Meer informatie of graag een vrijblijvende offerte ontvangen?

Neem dan contact met ons op.

Direct contact